De Hemel op Aarde
OTTO & OTTO
Kwalitatieve brocantebeurs in het Parnassus


patrik@otto-otto.be
Nederlands
Inschrijvingen

 

Reglement
Nieuwsbrief

Pers info
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Sedert meer dan 10 jaar de verzamelbeurs in Vlaanderen met kwaliteitsvolle brocante en betaalbare antiek -

 

Een naam: OTTO-OTTO
Een website: www.otto-otto.be
Een nieuwe locatie: Parnassus, Oude Houtlei nr. 122 - 9000 Gent

Korte historiek van de locatie:

Parnassus is één van kerken die deel uitmaakt van een gebouwencomplex op een grote site dat meerdere hectare omhelst, dit midden in het historische centrum van Gent.

Op het einde van de 18de eeuw werd aldaar door de Clarissen-Urbanisten een klooster opgericht, waarbij de 400m² grote kerk met sacristie (40m²), reeds zijn huidige vorm verkreeg. Omstreeks 1840 werd het klooster overgenomen door de Franciscanen-Minderbroeders, waardoor de kerk voortaan gekend was als de "Minderbroederskerk". De kerk kende erediensten tot 2004 waarna het werd overgenomen door de vzw Aleljee om er een cultuur-ontmoetingsruimte en restaurant in onder te brengen.

Bij de bouw van de kerk werd een interieur voorzien in een neobarok stijl, verrijkt met een bijzonder mooie preekstoel uit 1864 (van de hand van Paschal Baert) 8 fraaie biechtstoelen en een monumentale orgel (van Peter Scheynen (Brussel)) Het gebouw kreeg een overwelving met gedrukte kruisribgewelven, gordel-en scheibogen gedragen door peilers met Toscaans kapiteel en versierd met casementen

Hierdoor verkreeg de ruimte een uitstekende akoestiek waardoor het samen met het zeer goed bewaarde (schijven-)orgel (met twee klaviers) zich bijzonder goed leent tot concertzaal. Diverse zeer gerenommeerde ensembles hebben er reeds hun opwachting gemaakt.

Het concept OTTO-OTTO : Ooit begonnen aan de Ottogracht in Gent (vanwaar de naam) met de bedoeling liefhebbers van mooie brocante, authentieke antiek, eerlijke kunst, originele vintage, leuke curiosa, oude foto's/speelgoed, juwelen, enz. gewoon samen te brengen, is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in zijn genre en wordt alom geprezen voor zijn originaliteit, laagdrempeligheid en zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Immers is en zal steeds, naast het kwalitatieve aspect, het de bedoeling zijn geen stoffige bedoening te wezen van en voor slechts enkelen, wel naast het marktgegeven op zich, een ontmoeting te zijn van jong en oud in een historische, doch zeer leuke en kleurige locatie. Zo krijgt de kerk steeds een zeer aparte "aankleding", zijn er "huiskamer zithoeken", een bar, verfijnde catering, etc. Dit is ook de pers niet ontgaan : OTTO-OTTO wordt in Libelle (08/15) omschreven als "denkelijk de meest gezellige en charmantste brocante markt van België", in de Zondagskrant (4/16) als "de meest vooraanstaande brocantemarkt van Vlaanderen" en in het kunst-en antiekblad Collect (4/16) als een "sfeervol salon met een frisse uitstraling"

OTTO-OTTO zal U dus steeds verrassen en bijgevolg altijd een bezoekje waard zijn!

(Voor bezoekers en standhouders is een grote en gratis parking voorzien op de grote binnenkoer van het St-Lucas instituut aan de Oude Houtlei, op slechts 100 meter van Parnassus.)